نشست تشریح و هماهنگی برنامه های روز جهانی غذا در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با حضور دکتر یاری پور، مدیر نظارت بر مواد غذایی آشامیدنی آرایشی بهداشتی و کارشناسان با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار گردید.
نشست تشریح و هماهنگی برنامه های روز جهانی غذا در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با حضور دکتر یاری پور، مدیر نظارت بر مواد غذایی آشامیدنی آرایشی بهداشتی و کارشناسان با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر هوشنگ یاری پور ضمن تقدیر از زحمات و تلاشهای کارکنان و کارشناسان غذا و دارو، مسئولین فنی کارخانه ها، مسئولین آزمایشگاههای کنترل کیفیت، مدیران شبکه های بهداشت درمان و مدیران کارخانهها، در خصوص امنیت و ایمنی مواد غذایی به ایراد سخن پرداختند.
وی در ادامه افزود: اهمیت و ایمنی مواد غذایی مفاهیمی متفاوت اما مرتبط به یکدیگر هستند که تأثیر بسزایی در کیفیت زندگی انسانها دارند. ایمنی غذا به سلامت و بهداشت مواد غذایی میپردازد هدف ایمنی غذایی فراهم سازی شرایط و روشهایی است که از طریق آنها کیفیت حفظ گردد یا بتوان از انتقال بیماری ها توسط مواد غذایی پیشگیری کرد.
دکتر یاری پور ابراز داشت: امنیت غذایی به در دسترس بودن مواد غذایی می پردازد که بر اساس نشست جهانی غذا در سال ۱۹۹۶، امنیت غذایی زمانی تحقق می یابد که تمام مردم به غذای کافی سالم و مغذی دسترسی داشته باشند تا بتوانند سلامت خود را حفظ کنند. ایمنی غذایی نیز به سالم بودن و مصرف پذیر بودن غذا اشاره می کند به گونه ای که مصرفکننده را بیمار نکند اما امنیت غذایی به همه جا حاضر بودن و قابل دسترس بودن غذا اشاره میکند، به گونهای که غذا به اندازه کافی وجود داشته باشد و نیازهای تغذیه ای مصرف کننده را برآورده سازد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی آشامیدنی آرایشی بهداشتی معاونت غذا و داروی استان خاطر نشان کرد: این نشست در راستای هماهنگی و برنامه ریزی لازم جهت اجرای برنامه های اعلام شده توسط سازمان غذا و دارو برگزار می گردد.
وی بااشاره به اینکه شعار امسال سازمان خوار و بار و کشاورزی سازمان ملل "رفتار ما، آینده ما را می سازد" است و شعار ملی ما "آگاهی، مدیریت و اصلاح الگوی مصرف غذایی برای مبارزه با کرونا با محوریت ۷ اصل 1-کاهش قند، نمک و چربی محصولات غذایی و آشامیدنی 2-نشانک های رنگی تغذیه ای در راستای ارتقاء دانش مصرفکننده 3- نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی سلامت محور 4- مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت در حوزه غذا 5- برچسب اصالت کالا و سیستم رهگیری و ردیابی در حوزه غذا 6- محصولات غذایی ویژه و فراسودمند و 7- هفته اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی مصرف کننده در حوزه سلامت غذا، می باشد.
دکتر یاری پور با اعلام روز شمار هفته غذا پس از تبادل نظر با اعضا جلسه عناوین فعالیت ها و برنامههای این معاونت در هفته جهانی غذا را به شرح زیر اعلام نمود.
1-نشست خبری مدیر نظارت بر مواد غذایی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی با اصحاب رسانه و صدا و سیمای استان در جهت افزایش آگاهی و اصلاح الگوی مصرف مردم
2-افزایش آگاهی و اصلاح الگوی مصرف از طریق اطلاعرسانی شهری با هماهنگی شهرداری
3-افزایش آگاهی و اصلاح الگوی مصرف مسئولین فنی، پرسنل و خانوادههای کارخانه های تولیدی با کمک مسئولین فنی و واحدهای تولیدی
4-افزایش آگاهی و اصلاح الگوی مصرف دانشآموزان با هماهنگی و همکاری آموزش و پرورش
5-آگاهی افزایش آگاهی و اصلاح مصرف عموم مردم از طریق بنر فلت و بروشور





